CV van David Winters

Wie ben ik?

 

Ik ben een ervaren marketing, communicatie en design manager. Gespecialiseerd in het verhogen van traffic en conversie. Ik werk resultaatgericht en crossmediaal, zowel digitaal als traditioneel.

 

Ruime ervaring in retail, legal, business-to-business, concept-ontwikkeling, design en copywriting. Sterk in strategie en uitvoering. 'Hands-on' projectmanager onderscheidend door kwaliteit, oog voor detail en consistentie.

Werkervaring
 

Heden: Senior Project Manager
Amsterdam Soil

Verantwoordelijk voor project management van online- en offline producties.  Werkzaamheden: Strategie, conceptontwikkeling, campagnes, projectbegeleiding; (web)teksten schrijven; website en webshop producties (functioneel en grafisch ontwerp); Leads genereren, conversie optimalisatie, content management (social media); SEO; Google adwords; (elektronische) mailings en nieuwsbrieven; film en fotografie productie; sales en accountmanagement; Folders, flyers en leaflets; verpakkingen, Interne communicatie (intranet), sponsored magazines; nieuwsbrieven; presentaties (Powerpoint / Keynote).

 

2014- heden Senior marketeer software & tools (interim)Wolters Kluwer

Ontwikkelen van een nieuwe (digitale) propositie en positionering voor software en tools, zowel nieuwe als bestaande producten: Fidura, Kleos en SmartDox. Per product strategische brand manuals gemaakt en campagnes uitgewerkt met o.a. displaycampagnes, folders, e-mailings en SEA. Lead-genererende product-websites ontwikkeld, inclusief campagne-/ landingpages, een SEO plan en supportdeel voor bestaande gebruikers. Hierbij Functioneel ontwerp verzorgd (bepalen van navigatiedoelen, conversiedoelen, sitestructuur en wireframes), bijgedragen aan visual design, schrijven van content en aansturing web developers. Daarnaast heb ik een algemene LinkedIn showcase-pagina voor Wolters Kluwer Legal opgezet en beheerd. Daarbij een content calendar uitgewerkt en sponsored updates beheerd. Hierbij meer dan 600 volgers gekregen en daarmee veel leads gegenereerd via dit kanaal. Display campagnes gericht op specifieke doelgroepen binnen LinkedIn voor diverse uitgaven van Wolters Kluwer en voor mijn eigen producten bij Software & Tools.

 

2012-heden Marketing & Communicatie manager (freelance)Omnius Juridisch Warenhuis

Omnius is het eerste juridisch warenhuis in Nederland, een vernieuwende franchise formule in de juridische markt. Als marketeer ben ik zowel strategisch als operationeel betrokken vanaf de oprichting en verzorg ik de gezamenlijke marketing en communicatie alsmede de interne (B2B-)marketing naar de deelnemers. Een combinatie van Advocaten, notarissen, juristen, fiscalisten en deurwaarders. De eerste juridische dienstverlener met vaste tarieven, een landelijke dekking, uitstekende bereikbaarheid en snelle reactie. Werkzaamheden: functioneel ontwerp en grafisch ontwerp van de diverse websites, zowel voor de desktop, tablet als smartphone. Ontwikkeling en aansturing van online en offline campagnes voor zowel zakelijke als particuliere doelgroepen. Ontwikkeling van animatie / infomercial, magazine advertenties, verkoopmateriaal, POS materiaal, premiums, socal media pages, intranet, blog, leaflets, nieuwsbrieven (Mailchimp), landingpages, online advertising.

 

 
2011- heden Freelance marcom professional
Inverno Communicatie

Als freelance professional verzorg ik projecten of interim opdrachten voor klanten als NoNoise Earplugs, Kendal gehoorbescherming, Lex & Leads, Jurigo, MKB HuisJuristen, Labeq, Triple Commerce, LS Advocaten Strafrecht, Huisconcepten, Parto Rotterdam, Ted&Mic, Procomm, Admix, De Reclame Divisie en meer. Werkzaamheden: Strategie, conceptontwikkeling, campagnes, projectbegeleiding; (web)teksten schrijven; website en webshop producties (functioneel en grafisch ontwerp); Leads genereren, conversie optimalisatie, content management (social media); SEO; Google adwords; (elektronische) mailings en nieuwsbrieven; film en fotografie productie; sales en accountmanagement; Folders, flyers en leaflets; verpakkingen, Interne communicatie (intranet), sponsored magazines; nieuwsbrieven; presentaties (Powerpoint / Keynote).

 

2010-2011 Marketing- en communicatie specialist (interim)
Schoonenberg Hoorcomfort

Verantwoordelijk voor verhogen store traffic en omzetgroei; bewaken van merk en imago in alle uitingen voor Schoonenberg. Werkzaamheden: Verzorgen van marketing rapportages; opstellen briefings voor campagnes en acties; inkoop drukwerk en media; marketing- en mediaplanning; ontwikkelen van POS materialen; verpakkingontwerp huismerk ‘NovaSense’; organisatie deelname consumentenbeurzen; verzorgen van DM campagnes; ontwikkeling huis-aan-huis krant; schrijven persberichten; contentbeheer corporate website.

 

2007-2010 Account manager
Admix

Verantwoordelijk voor een winstgevend resultaat op projecten en groei in omzet op de volgende accounts: Schoonenberg Hoorcomfort, AudioNova en Dirkzwager Advocaten & notarissen. Werkzaamheden: communicatieadvies; overleg en debriefing met klanten; opstellen begroting en planning; bewaken van budget, planning en kwaliteit van projecten; opstellen creatieve briefings; presenteren van concepten en voorstellen; inkoop POS, drukwerk en media; voorbereiden en controleren DTP- en programmeerwerk; monitoren uren en kosten; projectadministratie.

 

2007 (Local) marketing manager (interim)
Specsavers

Verantwoordelijk voor verhogen store traffic en omzetgroei. Werkzaamheden: Ondersteuning marketing director bij het opstellen van (lokale) marketing-, communicatie- en mediaplannen gericht op nieuwe klanten; projectcoördinatie bij de uitwerking van alle communicatiemiddelen rondom campagnes en acties; opzetten en uitvoeren van direct mail acties naar bestaande klanten; coördineren landelijke introductie van hoortoestellen; input en briefings verzorgen voor reclamebureaus; controleren van voorstellen en proeven; intern informeren en draagvlak creëren voor campagnes en acties; aansturing promotieteams; contentbeheer en onderhoud website.

 

2004-2007 Account executive / Communicatie adviseur
2Pluspoint

Verantwoordelijk voor een winstgevend resultaat op het account Specsavers. Daarnaast o.a. werkzaam op de accounts van: ABN/AMRO, Bol.com, Praxis, IntraTuin en Telecombinatie. Werkzaamheden: Communicatieadvies en debriefing met klanten. Begroten, plannen en coördinatie van campagnes en projecten. opstellen creatieve briefings en technische briefings; presenteren van concepten en voorstellen; monitoren uren en kosten; verzorgen facturatie.

 

2001-2004 Communicatie adviseur / Project coördinator
MAAQ interieur en siging projects

Verantwoordelijk voor het verhogen van winstgevendheid en klanttevredenheid op projecten door het verbeteren van project- en relatiemanagement. Concept, design en copy en uitwerking van de eigen website, brochures en advertentiemateriaal. Ondersteuning bij verkoop. Daarnaast als project coördinator verantwoordelijk voor: het maken van begrotingen en planningen; opstellen van briefings bij design en ontwerp projecten; zelf verzorgen van grafische ontwerpen; presenteren van voorstellen; coördineren van uitwerking, productie en implementatie.

 

 

Opleiding
1999-2003 
HEAO Communicatie INHOLLAND Rotterdam

Duale opleiding gericht op marketing, communicatie en media, diploma 2003.

 

1999
Young Enterprise Europe Examination
University of Oxford

Geslaagd voor Engelstalig examen. Specialisatie: 'marketing and communication'.

 

1995-1999
Grafisch management en vormgeving Grafisch Lyceum Zwolle

Dubbele opleiding: Grafisch vormgeven en Traffic / Grafisch management.