CV van Walter van der Linde

Wie ben ik?

 

Een communicator en ontwerper in de breedste zin van het woord. Ik inventariseer behoeftes, definieer doelstellingen, verzamel en analyseer informatie.  Ik maak gebruik van diverse mogelijkheden om effectieve communicatieoplossingen voor diverse type klanten te leveren, varierend van start-ups tot multinationals.   
 

Ik verbind communicatie, ontwerp en realisatie, zorg voor de middelen, de inspiratie, de regie. Ik werk op gevoel. Dan is de kans het grootst dat de opdrachtgever en haar doelgroep in het hart worden geraakt. Met eenduidige communicatie die de doelstellingen helpt te realiseren.

 

Inmiddels heb ik meer dan twee decennia ervaring met visuele communicatie, inclusief hands-on werk als graphisch ontwerper en project manager. Ik ben geboeid door de mogelijkheden van Social Media.

 

Samen met Karen Zeilstra run ik Amsterdam Soil www.amsterdamsoil.nl

Werkervaring
 

Heden:
Creative Partner - Amsterdam Soil

Amsterdam Soil adviseert en verzorgt het project management bij digitale sales, marketing en communicatie projecten voor o.a. TU Delft, Ministerie van Economische Zaken topsector Logistiek en Nederland Distributie Land. Deze projecten kenmerken zich allen door een complexe organisatie waarbij verschillende partijen samenwerken aan de realisatie van een op maat gemaakte oplossing met een specifiek doel. Amsterdam Soil kent de weg en zorgt voor het gegarandeerd leveren binnen budget en conform planning. Ook verzorgt Amsterdam Soil de activatie van uw doelgroep middels communicatie campagnes, online en offline.

 

Sinds 2008 werken wij aan projecten die zich op het snijvlak van marketing, sales, communicatie en technologie bevinden. Als geen ander weten wij uw wensen zo te vertalen naar ‘requirements’ zodat u uw wensen erin herkent en alle betrokkenen het begrijpen. Wij adviseren u wat werkt en wat niet. Vervolgens begeleiden we de realisatie van uw project, desgewenst van A tot Z.

 

Kijk voor meer informatie op www.amsterdamsoil.nl

 
Eigenaar Shark Projects

2012 - December 2014

Shark Projects zet graag zijn tanden in communicatieadvies, ontwerp en realisatie van communicatieprojecten voor zowel grote als kleine bedrijven. Bijzondere expertise: interne communicatie in het snel groeiende veld van HR loopbaanprogramma’s binnen grote organisaties.

 

Klanten waarvoor ik gewerkt heb zijn:  ZS Associates - Chicago, NRG, Sevenstar Yacht Transport, RAI, TU Delft, Focus Nederland, European Merchant Services.

 

Project Manager. PWAD

Verantwoordelijk voor communicatieprojecten: productieve relaties met opdrachtgevers, leveranciers en medewerkers, controle over planning, zorgen voor een optimaal resultaat voor opdrachtgevers te realiseren. Opdrachtgevers o.a. ING, TNT Express, Sevenstar Yacht Transport en ZS Associates evenals Philips Nederland.

Studio Manager. Veldsvorm Design & Consultancy
1997-2002

All-round productie en projectmanager. Opdrachtgevers o.a. Nederlandse Spoorwegen, Alex en Dexia Bank.

 

Grafisch ontwerper. Brouwer & Partners
1992-1997

Verantwoordelijk voor ontwerp en lay-out van indoor en outdoor advertenties. Opdrachtgevers overheid en retailers.

 

Opleiding

Grafische opleidingen

1987-1991   Design & Communication - Sint Lucas Boxtel               

 

Bedrijfskundige opleidingen

2015               Business Bootcamp - Open Circles Academy

 

Marketing opleidingen

2015               Social Media Marketing - Shaw Academy

 

Leiderschapsprogramma's

2014               NLP & Leiderschap - Yosara NLP in Amsterdam

 

Ik ben een autodidact en leer graag de nieuwste technieken online middels tutorials, webinars etc.