Het is de schokkende waarheid: reclame maken werkt niet meer

Stelt u zich eens voor. U komt thuis van uw werk en ploft neer op uw bank. U zet uw flatscreen TV aan, doet uw voeten lekker omhoog en neemt de zapper in uw handen. U zapt van Ned1, Ned2, Net3, RTL4, Net5 etc... en al wat u ziet is reclame. Traditionele advertenties op de TV. Bedrijven die u willen verleiden tot het kopen van merk X maandverband, merk X shampoo, merk X wasmiddelen en allerlei andere zaken. Als u thuiskomt van uw werk, werkt zo'n reclameboodschap voor u? Denkt u direct: oh ik moet NU die shampoo gaan kopen, ik ren meteen naar de winkel?

Wel nee, natuurlijk werkt dat niet zo voor u. Maar de grote adverteerders hadden het voordeel dat ze velen konden bereiken via het massamedium: TV. Grote budgetten waren beschikbaar en u als consument had geen andere keuze dan te kijken naar deze interrumperende vorm van reclame. Daarbij was wat er in het schap van uw lokale winkel lag niet veel anders dan wat u op de TV voorgeschoteld kreeg, dezelfde merken met een enkel huismerk als alternatief. Dus wat kocht u? Dat wat u op de TV had gezien EN op voorraad was in de winkel in uw buurt.

We weten allemaal dat onze wereld aan verandering onderhevig is. En dat heeft ook impact in de wereld van marketing waar traditionele reclame een onderdeel van is. Echter, als de traditionele reclames niet meer werken, wat dan wel? Iedereen is op zoek naar het antwoord op deze prangende vraag.

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic