Hoe groot is jouw onderscheidend vermogen?

Hoe ontdek je wat jou anders maakt dan jouw concurrenten? Marketing deskundige Seth Godin schreef er een boek over. Hij noemt het onderscheidend vermogen ook wel de Paarse Koe. Kort komt het neer op het volgende: stel je voor…

Je zit in de auto met je gezin op weg naar een zonnige bestemming in het warme, zwoele zuiden van Frankrijk. Je bent al een tijd aan het rijden en er is weinig te zien langs de franse autoroute richting het zuiden. Opeens zie je een koe, zo'n mooie blonde limousine. Je kent ze wel. Prachtig beest ! Op de achterbank wordt er vol interesse uit de ramen gekeken. Binnen 2 minuten zien jullie inmiddels weiden vol met limousines, honderden, misschien wel duizenden. Na 10 minuten vallen de koeien niet meer op en zijn de blikken van de achterbank weer gericht op schermen met angry birds en zombies. Totdat je ineens een paarse koe in de wei ziet staan.

Een paarse koe! De hele auto kijkt vol bewondering naar de koe. Een paarse! Hoe zou de koe paars geworden zijn? Hebben we het wel goed gezien? Wat was dat nou, was dat wel een koe? Kortom de komende 20 minuten wordt er volop over de paarse koe gepraat en ontstaan er diverse theorieën over het hoe en waarom van de paarse koe. Zelfs op de vakantiebestemming wordt er nog over gesproken. In het zuid-franse dorpje blijken jullie niet de enige geweest te zijn die de paarse koe hebben gezien. Volop wordt er over het opmerkelijke dier gesproken. Het dier was opmerkelijk. De moeite waard om een opmerking over te maken.

En dit wilt u ook met uw product, uw service, uw bedrijf. U wilt iets zijn waarover mensen spreken en elkaar over willen vertellen. In de workshop BE REMARKABLE! gaan we samen ontdekken wat uw paarse koe is.

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic