Hypnotisch taalgebruik op het web

Een valkuil voor velen die hun eigen teksten voor hun website maken is dat er veel teveel gezegd wordt over wat ze doen, waarom ze goed zijn en hoe ze dat doen. Er zijn maar weinig bezoekers van je website die dat tot in detail lezen, en misschien geef je zelfs wel teveel informatie weg.

Denk er eens over na… hoe komen mensen bij jouw website, en wat komen ze er doen?

Mond-tot-mond reclame is een van de meest sterke vormen van reclame. En de sociale media spelen hierin een heel belangrijke rol. Anderen die over jou als expert vertellen aan een ander. De opmerkelijkheid die de expert heeft komt hier dus weer terug. Houd dit in gedachten wanneer je voor je website schrijft. De kracht van die sociale media; men heeft al iets over jou gezegd tegen de ander, je bent (warm) aanbevolen. Vervolgens heeft je website een nieuwe bezoeker. Het enige wat je nu nog wilt is dat ze bij je 'kopen'. Welke vorm van 'kopen' dat mag je zelf invullen. Je wilt dat je bezoeker in actie komt. Dit resultaat kun je creëren door gebruik te maken van hypnotisch taalgebruik en het bieden van een onweerstaanbaar aanbod (over het onweerstaanbaar aanbod schrijf ik een andere keer meer).

Ik ga je nu niet alle geheimen verklappen van hypnotisch taalgebruik. Ik licht slechts een tipje van de sluier op. Ga aan de gang met je webteksten en hou de volgende 3 tips in gedachten:

- Spreek in de tegenwoordige tijd

- Gebruik eenvoudige zinnen alsof je tegen een klein kind praat

- Als je vragen stelt, stel er dan een per keer.

Hoe zijn je webteksten nu? Beter? In elk geval anders.

Als je een website hebt of wilt dan kan je bij Karen Zeilstra Consultancy terecht. Wij verzorgen het hele traject van inventarisatie van uw wensen, ontwerp, technische ontwikkeling, SEO, het testen van de gebruiksvriendelijkheid, video, fotografie, tekst en onderhoud. Kortom, van A tot Z geregeld voor u, zodat u zicht richt op uw business.

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic