Deel 1: Hoe sluit je aan bij de beleving van jouw gesprekspartner?

Eerder deze week heb je geleerd hoe je met jouw communicatie kunt aansluiten op de beleving van de ander. Ik gaf je aan dat je kunt letten of de beweging van de ogen.

Om je op weg te helpen en je wat in handen te geven waarmee jij kunt gaan oefenen geef ik je de komende dagen woorden die je kunt gebruiken in je communicatie.

Vandaag de woorden die helpen bij mensen die bij een vraag omhoog kijken. Oftewel de mensen die in beelden gaan denken en herinneren. Hiernaast zie je in het plaatje visueel geconstrueerd en visueel herinnerd. Dus iemand kijkt links omhoog bij een vraag en jij weet nu dat je gesprekspartner zich een beeld aan het vormen is. Stel je volgende vraag met een woord dat de persoon in het visuele laat denken.

Als jij dit opmerkt bij je gesprekspartner en je wilt nog meer informatie, vorm dan je vraag of zin met een woord dat aansluit. Wil je de persoon juist uit het beeldvormen halen, stel dan een vraag gericht op horen of voelen. Die woorden krijg je binnenkort ook van mij.

Hieronder volgen de woorden gericht op een visuele beleving. Probeer het eens, je zult zien dat het gesprek meer diepgang krijgt en jij dus meer informatie over de ander inwint.

Zien, 
Beeld
, Kijken, 
Schijnen, 
Helder, 
Ophelderen, 
Schitterend
, Uitblinken, 
Schetsen, 
Inzicht, 
Uitzicht, 
Aftekenen, 
Tekenend,
 Zichtbaar,
 Gezichtspunt, 
Kleurrijk, 
Inkleuren.

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic