Meten is weten, wat is jouw Klout score?

In een wereld waarin we alles meten, kun je je soms afvragen wat de waarde van een meting is.

Voorbeeld: wat zegt het gewicht van een televisie over de kwaliteit van het beeld? Of wat zegt het aantal volgers op Twitter over iemand? Iemand vroeg mij afgelopen week of ik wist wat mijn Klout score was. Ik moest eerlijk bekennen dat ik het niet wist. Ik had niet de moeite genomen om dat eens te onderzoeken. Nu dus wel.

Je Klout score, wat zegt dat over je en wat is het waard? Na het inloggen met mijn facebook-account heb ik een score van 39. Klout meet hoeveel invloed jij hebt door je activiteiten, je connecties en interacties van je social media te meten. Je kunt je aanmelden middels je Facebook of Twitter- account en daarna alle andere sociale media erop aansluiten. Zo heb ik net ook Linkedin toegevoegd en over 48 uur is het resultaat zichtbaar. Gaat mijn score dan omhoog of omlaag, we zullen het zien. 39 is in elk geval een score die voor verbetering vatbaar is. (11 maart 2014 al 52!)

Waarom is het interessant om dit te meten en te weten? Bedrijven zijn op zoek naar mensen die beïnvloeden. Dat de traditionele vormen van reclame steeds minder effectief zijn heb ik al eerder gemeld. Dus hoe zorg je ervoor dat er over je gesproken wordt, dat jouw doelgroep jou leert kennen? Dat kun je realiseren door de influencers, de beïnvloeders te benaderen. In 2010 gaf Virgin al 'perks' aan influencers. Deze mensen vinden ze via services als Klout. Wil jij zelf een verschil maken in de wereld, zorg ervoor dat mensen, bedrijven en organsiaties je in elk geval kunnen vinden, wordt zichtbaar. Je invloed kan je meten via Klout. Zo weet je of je op de juiste weg bent. Of Klout blijvend is? We zullen het zien. Ik ga het in elk geval in de gaten houden.

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic