Neuro Marketing (de nieuwste marketing trend?)

Ik ben als geinteresseerde in NLP en Marketing buitengewoon geïnteresseerd in de belofte van de term Neuro Marketing. Wat is het precies en hoe kom ik er meer over te weten, en is er meer dan dat wat ik er al van weet? De NIMA masterclass pdf heb ik al uitgeplust. Ik hoop het wel!

Door NLP heb ik erg veel geleerd over koopgedrag en de signalen van de hersenen (neuro) in combinatie met woorden (linguistiek) en hoe je je klanten kunt verleiden tot jouw gewenste actie (programmeren). Uiteraard gaat het in den beginne altijd erom dat jij een product of dienst hebt dat mensen (latent) willen hebben. Soms moet je even 'prikken', de pijn laten voelen van het probleem (vandaar latent), en dat jij dan de perfecte oplossing hebt - hoe mooi is dat! Maar hoeveel interessanter is het als je exact weet wat de koopprikkel, ofwel wat de koopknop van jouw doelgroep is. Is dat waar Neuro Marketing over gaat? Gaat het ook nog verder dan het gebruik maken van hypnotisch taalgebruik? In de reclameboodschappen op TV en internet kom je hypnotisch taalgebruik tegen en ik zie inmiddels op Nederlandse websites dat ook daar hypnotisch taalgebruik vaker wordt toegepast in webteksten. Er is niks mis mee, het leest fijn voor de lezer en de communicerende partij weet dat de lezer sneller geneigd is tot de gewenste actie, ik hou wel van die effectiviteit. Dus hoe hypnotisch taalgebruik in marketing boodschappen, dialogen, monologen en in het geschreven woord wordt toegepast is mij niet nieuw. En als je met mij werkt krijg je die inzichten ook, ik gebruik het desgewenst in mijn adviezen. Het onderscheid mij van een andere marketing adviseur. Wat is Neuro Marketing dan nog meer? Ik ga het ontdekken op 20 maart, dan organiseert het NIMA (Nederlands Marketing Instituut) een masterclass-dag met als thema Neuro Marketing. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Leer ik er iets wat ik nog niet weet over de werking van de hersenen en de koopknoppen? Ik hoop het, dus wordt vervolgt!

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic