Bescheidenheid zit je in de weg, op jouw weg naar succes

Nederlandse ondernemers zijn vaak zo bescheiden. Afgelopen week was ik in Dubai en ik heb daar veel internationale ondernemers gesproken en iedereen die ik sprak gaf aan dat hij/zij toch echt wel de beste was op hun expertise-gebied. Geweldig! Dat moet je ook vooral verkondigen als je business wilt. Niemand wil werken met een middelmaat. Men wil werken met de beste, en alleen met de beste. Er is geen ruimte voor middelmaat. Zeker in Dubai, alles moet groot, groter, grootst en iedereen wil alleen met de aller allerbeste werken. Natuurlijk moet je eerlijk zijn over je eigen kunnen, maar meestal is de ondernemer ook echt heel erg goed in wat ie doet, anders was hij of zij geen overlevende ondernemer. Hoe anders is het met het zelfvertrouwen van de gemiddelde Nederlandse ondernemer gesteld. Het 'doe maar gewoon - dan doe je al gek genoeg' principe. Steek maar niet met je kop boven het maaiveld uit. Hier kom ik toch keer op keer tegen dat een talentvolle zelfstandig ondernemer onzeker is over het eigen kunnen. Door het werk dat ik doe en de workshop BE REMARKABLE die ik lever spreek ik veel klanten van deze ondernemers en ik ben vaak zo heerlijk positief verrast over het enthousiasme waarover de klant over de leverancier/ondernemer spreekt. De uitkomst van deze gesprekken deel ik met de ondernemers in mijn workshops en dan zie je soms het schaamrood op de kaken. 'Zegt mijn klant dat echt over mij?' wordt mij dan gevraagd. Ik verzin echt niks en het zijn de klanten zelf die die woorden letterlijk uitgesproken hebben. Hoe mooi is dat! Op vleugeltjes vertrekt de ondernemer vanuit Loods 6 in Amsterdam na de workshop. Lieve Nederlandse ondernemers, wees trots op jezelf, op wat je bereikt (en hebt), wat je dagelijks doet en geniet van je succes. Vraag je klant eens om feedback (en dat is niet alleen je factuur betaald krijgen). Het ontvangen van feedback zal je goed doen en helpt je bij je volgende klussen, want je leert wat je goed doet voor je klant door er specifiek om te vragen. Dus pak die telefoon eens op en vraag heel open: bent u tevreden over mijn dienstverlening, wat vond u met name fijn, goed, opmerkelijk? En belangrijkste vraag: zou u mij aanbevelen aan uw netwerk? Succes!

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic