Accepteren, wanneer accepteren we nieuwe dingen?

Afgelopen week kwam ik in aanraking met een jonge man die een wel heel bijzonder beroep heeft: professioneel pokerspeler.

Ik raakte nieuwsgierig en ging op internet even via google kijken wat het inhoudt. Nou, ik heb geleerd dat het een zeer lucratieve business is. Maar dat er ook heel wat haken en ogen aanzitten. De jonge heer in kwestie pokert maandelijks een flinke som geld bij elkaar. Hij krijgt de belastingdienst achter zich aan vanwege kansspelbelasting (terwijl het officieel geen kansspel is - het is inkomen dus ik neem aan dat hij wel inkomstenbelasting betaald, maar dan ook nog bovenop die 52%IB 29% kansspelbelasting - dat is natuurlijk een beetje too much taxes), banken weigeren hem als client omdat het geld dat hij bij elkaar pokert op criminele wijze vergaard is.

Nou nou denk ik dan, is dat allemaal echt zo zwart/wit? Ik denk het niet. Ik denk dat door de komst van nieuwe technologieën er nieuwe beroepen ontstaan. Zo schreef ik afgelopen weekend over de 3D designer, ook een nieuw beroep, ook mogelijk gemaakt door technologie. Is ons 'systeem' zo inflexibel dat 'wij' onze denkwijze niet kunnen aanpassen en het nieuwe voor 'goed' kunnen accepteren? En wat is die acceptatie-termijn?

Oude beroepen verdwijnen door de komst van technologie en nieuwe beroepen komen erbij. Gelukkig maar eigenlijk. Interessant blijft het dat verandering in welke vorm dan ook altijd even tijd nodig heeft om in te dalen.

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic