Wil je iets, lukt het niet? Maak je doel super aantrekkelijk

Wil je iets bereiken, maar lukt het je niet? Wil je afvallen, stoppen met roken, een studie afmaken, starten met sporten of iets anders wat je wilt oppakken maar het lukt je maar niet? Grote kans dat het iets met je mindset te maken heeft.

Je bent er nog niet klaar voor hoor je jezelf misschien zeggen. Hoe kan je jezelf aanpakken dat je er wel klaar voor bent, want er bestaat niet zoiets als het ideale moment, dat weet je best. Dat ideale moment creëer je namelijk zelf. Dus wat houdt je tegen? Waarschijnlijk heel veel.

Stel je wilt afvallen, waarom lukt het niet? Wat zeg je tegen jezelf? Oh jee ik wil 5 kilo afvallen, dan mag ik 10 weken geen xxxx of xxx, en moet ik xxx en xxx. Bah... dat klinkt natuurlijk helemaal niet als een leuk plan. Maar je wilt afvallen? Toch? Onderzoek eens bij jezelf wat het je geeft als je straks 5 kilo lichter bent? Is dat een aantrekkelijk doel? Is dat doel de moeite waard, jouw moeite waard? Eerlijk? Als het doel niet aantrekkelijk is, ga je er niet aan beginnen. Op deze manier saboteer je jouw afval poging. Als je jouw doel zo kunt formuleren dat het aantrekkelijk wordt, iets wat je wilt bereiken, iets dat echt een verschil maakt voor jou, dan heb je een veel grotere kans dat je succesvol zult zijn in het bereiken van je doel. Stel je hebt een gave jeans, die pas je nu niet. En je wilt die jeans aan. Hang die jeans zichtbaar in je kamer, maak een foto van je jeans en zet die op je scherm van je telefoon. Stop een foto in je portemonnee, die zie je wanneer je iets koopt. Elke keer als je een moeilijk moment hebt, kijk je naar de foto van je jeans. Wil je die echt weer aan? Dan laat je de taart wel staan en ga je juist rennen. Toch? Dus wil je iets bereiken en je eigen gedrag echt veranderen? Dan dient je doel erg aantrekkelijk voor jezelf te zijn. En wat voor jou aantrekkelijk is, dat hoeft het niet voor een ander te zijn. Dus, denk goed na en definieer het duidelijk - dan gaat je poging slagen! Want dat je het kunt, dat weet je best!

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic