Twee voorbeelden van grappige Social Media blunders

Lesje topografie

Yolanthe Snijder-Cabau was opeens heel populair in de sociale media. Wat heeft ze gedaan? Yolanthe postte een foto van Thailand terwijl ze op Ibiza zat. Foutje? Jazeker. Dom? Ja best wel, zeker als je weet dat ze er gewoond heeft en geboren is. Maar goed, heel Bekend Nederland ging ermee aan de haal en binnen no-time kwamen er allerlei lollige post op Facebook, Twitter etc.

Dit was een voorbeeld van spontane posts. Soms leuk, soms niet zo slim. Daarom, denk na wat je gaat posten. Wat is het doel van je communicatie. Wat heeft jouw publiek eraan? Welke waarde heeft het? Met dank aan het AD.

Beetje naïef

Zangeres Trijntje Oosterhuis zegde in November 2013 toe dat zij voor elke like op haar Facebook en Twitter 1 euro zou storten op giro 555 voor de Filipijnse slachtoffers van de verwoestende tyfoon. Resultaat: meer dan 250.000 likes. De zangeres bond snel in, want zoveel had ze nu ook weer niet over voor de Filipijnen. Een pijnlijke onderschatting van het effect van sociale media, maar zeker niet de eerste op het relatief nieuwe platform. Met dank aan Elsevier. Trijntje is zelfs genomineerd als 'slechtste bericht' voor De Beste Social Media Awards. Stemmen kun je ook nog, tot 10 juni op http://debestesocialmedia.nl/

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic