Binnen 4 weken in 10 stappen je bedrijf starten.

Als ik vertel aan mensen die ik tegenkom dat ik een eigen bedrijf heb, hoor ik opvallend vaak: oh dat zou ik ook wel willen, maar het is zo moeilijk, er komt zoveel bij kijken, in deze markt zou ik het niet aandurven.

Het starten van een eigen bedrijf is niet moeilijk. Eigenlijk is dat het meest eenvoudige van ondernemen. Je bedenkt een naam en maakt een afspraak bij de Kamer van Koophandel en je hebt een bedrijf. Maar dan?

Momenteel werk ik weer met een aantal startende ondernemers. Mensen die graag voor zichzelf willen werken. Het geeft mij veel voldoening om deze mensen te begeleiden, te coachen. Middels een duidelijk en helder 10-stappenplan gaan we aan de slag. Dit stappenplan doorlopen we in gemiddeld 4 weken. Dus na 4 weken heb je al je eerste afspraak met een potentiële klant.

Het go-to-market 10 stappen plan

Stap 1. Samen kijken we waar je goed in bent, waar krijg je energie van, wat vinden anderen waar je goed in bent? Wat is jouw kracht en wat maakt jou opmerkelijk? Deze sessie gaat over jou. Wie ben jij en waar wordt jij warm van. Waar zit je passie en wat heeft je al die jaren tegengehouden? In een sessie van 2 uur komen we tot de kern. Je gaat naar huis met huiswerk en binnen een week gaan we verder met stap 2.

Stap 2. Jouw kracht, jouw passie. Is daar een service offering of een product van te maken?

Je hebt naar aanleiding van ons stap 1 gesprek nagedacht over wat je wilt en kunt en nu gaan we dit samen concretiseren. Daar ga je thuis verder over na denken en tevens breng ik je op weg om alvast na te denken over wat het zou kunnen zijn waarmee je geld gaat verdienen.

Stap 3. In het stap 3 gesprek onderzoeken we welk probleem jij met jouw product of service gaat oplossen. Een boormachine verkoop je niet als een boormachine. Er zijn mensen die iets moeten doen in huis bijvoorbeeld, en daarvoor moet er een gat in de muur komen. Hoe komt het gat er? Juist, door jouw boormachine. Dus we gaan op zoek naar het probleem.

Stap 4. Het probleem van je klant is gedefinieerd. Vervolgens kijken we welke doelgroep er behoefte aan zou kunnen hebben. We kijken naar demografische en socio-demografische gegevens. Ik help je om heel duidelijk voor ogen te krijgen wie je markt is.

Stap 5. Nu we weten wie jouw doelgroep is, wie jouw markt is, creëren we een unieke aanbieding.

We stellen samen een verleidelijk aanbod op. Een offer they cannot resist.

Stap 6. We testen deze aanbieding bij een aantal specifieke mogelijke prospects. Hoe we dat doen is sterk afhankelijk van wat je aanbod is. Ik beloof je dat het een creatieve, leuke en leerzame manier van marktonderzoeken is.

Stap 7. Met de input van de test tweaken we het aanbod. De puntjes op de i.

Stap 8. We gaan dit pitchen bij een brede groep ondernemers. Daarna gaan we met die feedback aan de slag en concretiseren we nog beter. Hoe specifieker je product, des te beter begrijpen mensen wanneer ze bij jou moeten zijn - dat helpt je ook later als mensen je willen aanbevelen of kennissen aan je willen doorverwijzen.

Stap 9. We maken een flyer, brochure of website om de propositie aan de markt te tonen. Dit kun je zelf maken, of de vraag in je netwerk uitzetten. Heb je niemand in je omgeving die je hierbij kan helpen dan kan ik je in contact brengen met ZZP'ers die je graag van dienst zijn. Voordat iets in productie gaat checken we altijd samen of dit het best is dat we op dit momenten met het beschikbare budget kunnen realiseren. Je kunt hierin leunen op mijn brede (inkoop)ervaring en kennis marketing en communicatie.

Stap 10. De laatste stap. De lijst met prospects ga je benaderen, afspraken komen tot stand en de eerste klanten worden een feit. Dit doe je zelf, met mij als supporter.

Dit 10 stappen 'go-to-market'- traject is beschikbaar voor iedereen die als ondernemer van start wil gaan en er zeker van wil zijn dat het een succes wordt. Het traject duurt gemiddeld 4 weken en je investering bedraagt 1495 Euro (ex BTW). Succes heb je zelf in de hand en met mijn support kom je er zeker. Proberen? Kennismaken kost je niets, dus bel 020-7723399.

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic