Sociale VS A-sociale marketing

Sociale VS A-sociale marketing

Misschien ben ik een idealist, naïef misschien zelfs wel.

Maar dat geeft niet.

Ik leef graag mijn leven op mijn manier.

En dat is met vertrouwen in de mens.

In NLP is het een van de veronderstellingen en ik voel me erg senang bij deze.

Ieder gedrag heeft een positieve bedoeling, ieder gedrag was ooit eens iemands beste keuze. Zo bedrijf ik ook mijn vak. Uitgaand van de waarde, van het positieve en het bijdragen aan een fijne wereld.

i need you.jpg

In marketing kom ik helaas vaak boodschappen tegen waar ik niet blij van wordt. Er wordt dan bijvoorbeeld geroepen in de kopregel van een e-mail: Ik heb je nodig! Reageer nu!

Dat is helemaal niet waar!

Ik slaat niet op de afzender persoonlijk, de IK is een bedrijf of organisatie die iets van jou wil.

Je, slaat niet op jou, maar op iedereen. En het maakt niet uit wie JE bent als JE maar koopt, reageert of acteert.

‘Nodig hebben’ zijn nogal grote woorden. Wanneer heb jij zelf voor het laatst aangeven dat je iets ‘nodig’ had? Heb jij je partner laatst gevraagd; hou me vast ik heb je nodig? Dit NODIG HEBBEN wordt door marketeers misbruikt, want ze hebben niet ‘nodig’ in die zin van belangrijkheid, ze hebben nodig dat er geld komt, of aandacht, engagement – niet voor jou maar voor henzelf.

Dit is voor mij een voorbeeld van A-sociale marketing. Marketing waar ik liever van wegblijf. Ik vind het ook domme marketing. Ik zal je uitleggen waarom.

Als je als marketeer of bedrijf iets te verkopen hebt dan moet je er ten eerste voor zorgen dat wat je verkoopt de moeite waard is, dat iemand het wil hebben.

Verleid je publiek naar iets waar ze zelf ook echt blij van worden.

En dat begint dus met de simpele vragen: wat verkoop ik voor wie, en waarom zouden ze mijn product willen kopen? Welk probleem/gemis vult mijn product op? Waar wordt de koper blij van? Tuurlijk kan je met NLP technieken mensen beïnvloeden door 'I need you' boodschappen de wereld in te sturen, maar dat is in mijn optiek iets wat we niet moeten willen. Laten we producten maken voor mensen die de waarde van je product begrijpen. Dus wat verkoop je aan wie en waarom moet die ander het kopen. Begin daar eerst mee dat is stap 1 naar slimme en sociale marketing.

Fijne dag!

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic