Is jouw product ‘remarkable’ genoeg om succesvol te zijn?

Stel je eens voor: je hebt 25.000 Euro aan marketing budget om jouw product in de markt te zetten. Wat zou je dan doen?

Een groot event organiseren? Een goed PR bureau inhuren? Een mooie marketing campagne opstellen? Je website super fancy maken? Kortom, wat als je veel marketing budget hebt om je product in de markt te zetten wat zou jij doen?

Okay, je hebt nu een beeld gevormd. Stel je nog even verder voor. Je hebt dit bovenstaande gedaan. En het is een hit. Je bent op TV geweest, meerdere malen zelfs. Je hebt notabene het journaal gehaald! In de belangrijkste zaterdagkrant is er paginagroot over je geschreven en heel veel sites hebben over je bericht. Kortom, je bent een hype. Er is interesse. Op een event hebben vele bezoekers aangegeven een aanbieding van je te willen ontvangen. Je kan niet stuk, denk je.

En ja, dan is de klap hard als je wel stuk kunt. Want als je product niet werkt en zelfs wordt teruggestuurd omdat het niet voldoet aan de verwachting, de prijsstelling onvoldoende marktconform is dan ben je nergens.

Daarom voordat je een product in een markt zet. Denk na: wat bied je aan, en aan wie, tegen welke condities en werkt het, functioneert het? Biedt jouw product een toegevoegde waarde? En als het product dat niet doet, doet jouw bedrijf dan iets dat een toegevoegde waarde levert?

Denk eens aan de Verenigde Arabische Emiraten. Daar is olie, heel veel olie. In de grond. Voor het oppakken, op te boren in dit geval. Is het voldoende om de ruwe olie uit de grond te halen? Je zou denken van wel, want tenslotte wil ‘iedereen’ olie. Maar wat als je niets met deze ruwe olie kunt, wat doe je dan? Blijf je het in dezelfde vorm aan de markt aanbieden of schakel je om en ga je zoeken waar de waarde toegevoegd kan worden?

Ben jij flexibel genoeg? Kan jij schakelen? En is jouw product ‘remarkable’?

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic