De top 10 Trends in Horeca, gespot op de Horecava ’15.

groentenuggets.png
1. Gezonde snacks: broccoli nuggets.

Gezondheid is een thema dat blijft. Horeca leveranciers blijven actief op zoek zijn om de consument gezonder te laten eten. Groente in een nieuw jasje is een ontwikkeling die doorzet. Naast het variëren met hoe je groentes kunt bereiden, komt groente ook in nieuwe vormen zoals de broccoli nugget van Ardo op de markt.

2. Nieuwe bitterbal of kroket?

bacon bullet.png

Bij een lekker biertje past toch niets zo goed als de bitterbal. Zelfs in Hong Kong is er een tentje dat deze oer-Hollandse delicatesse maakt en verkoopt. Het is misschien wel het food-product dat toeristen het smakelijkst vinden. Het is tijd om hier meer keuze in te krijgen dachten de bedenkers van de Bacon Bullets Een pittig balletje (of kroketje) met echte stukjes bacon. Leuk geserveerd met gunpowder saus. Geproefd en smakelijk bevonden.

3. Tiger fries; friet van zoete aardappel

tiger friet.png

Eerlijkheid dient te zeggen dat het wel even wennen is, een frietje van zoete aardappel. Je kunt er wel leuk mee variëren door de zoete frietjes die oranje van kleur zijn te mixen met de traditionele aardappel friet. Tiger fries noemt Aviko het. En zeker voor kids is het een leuk idee.

Nieuwe smaken ijs Magnum en low-calorie softijs

ijs.png

Unilever blijft uitpakken met het luxe ijsje Magnum. Deze zomer kunnen we gaan genieten van de smaken Black Espresso en Pink Raspberry. Ga het eens proeven. Als alternatief kun je kiezen voor softijs met minder dan 100kcal per 100ml, precies 99. Of het een succes gaat worden betwijfel ik, want als je dan voor een ijsje gaat, doe het dan goed en kies voor smaak!

Koffie en thee blijft!

Koffie en thee blijft populair en groeit nog verder uit tot een beleving. De barista’s die de koffie bereiden zullen concullega ‘s krijgen die als Tea-Master de perfecte kop thee serveren.

hendricks.png

Gin blijft! Gin blijft mateloos populair en met de doorzettende trend van stoere cocktail bars zal dat nog wel even zo blijven. Gin laat zich prima mengen tot de meest geweldige stoere cocktails, ik denk aan de Hendrick's Gin, Fever Tree tonic, een schijfje komkommer en een snufje vers gemalen black pepper. De tijden van de vrolijk gekleurde parapluutjes in de Cuba Libres is definitief voorbij. Cocktails zijn stoer en vooral heel mannelijk. Gin is diverse kwaliteiten en met een toevoeging van smaken als grapefruit, kaneel en andere spannende ingrediënten blijf ik de gin nog even trouw.

Slimme apparaten

eggchef.png

De leukste die ik tegenkwam is de EggCheff. Dit apparaat dat ontwikkeld is door slimme jongens en meisjes van de TU Delft kookt in 1 minuut het perfect gekookte eitje. De doelgroep is hotels waar men zelf een eitje kan koken. Het apparaat staat goed op een buffet en door gebruik te maken van microgolftechnologie en een sensor die de hoeveelheid water waar het eitje in wordt klaargemaakt bepaald, zorgt voor het perfecte eitje. Er zijn 3 standen: zacht, middelhard en hardgekookt. De machine is tegen het einde van het jaar leverbaar en ik denk dat het een hit wordt.

Tequila is on its way! De tequila's komen eraan en zal een zelfde ontwikkeling gaan doormaken als de wodka en nu gin. Hou de tequila dus nauwlettend in de gaten. Ook dit drankje zal onze smaakpapillen gaan veroveren. Na de tequila verwacht ik ook een groei in de exclusieve whisky’s, maar dat is misschien 2016 pas.

Lekkere Champagnes worden ontdekt.

cb champagne.png

Nederlanders gaan ontdekken dat Champagne ook lekker kan zijn. De trend van de grote merken champagne is achter de rug. Champagne is niet alleen een drankje voor feesten en partijen waar het om het knallen van de kurken gaat. Men ontdekt dat de drank Champagne ook echt heel erg lekker kan zijn. We laten de wrange zurige Moët & Chandon achter ons en gaan massaal op zoek naar echte lekkere Champagne. Een tip: Christian Bourmault.

We gaan weer kleinere frieten eten. Was de 14mm lange friet razend populair in 2014, in 2015 gaan we massaal weer kortere frieten eten. Waarom? Ik weet het niet. Ik zag het echter bij diverse frietleveranciers. Gemiddeld eten wij Nederlanders 75 keer friet per jaar. Dus een grote markt en de aanbieders gaan hun best doen om ons nog meer friet te laten eten.

Horecava ’15 was een inspirerend evenement en ik wens u een smakelijk, gezond en een vooral lekker 2015! Karen Zeilstra

www.Markeating.nl

Opvallende berichten
Recente Artikelen
Archief
Zoeken op tags
Volg Karen
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic